Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Oficiul Amnesty International din Moscova…

Oficiul Amnesty International din Moscova este percheziţionat

Procurori şi agenţi fiscali verifică activitatea Oficiului Amnesty International din Moscova. Acţiunea face parte din seria de verificări efectuate în cadrul organizaţiilor non guvernamentale din mai multe regiuni ale Rusiei. Tot astăzi sunt verificate oficiile altor trei ONG-uri: Fundaţia Sentinţelor Publice, Mişcarea pentru Drepturile Omului şi Agenţia pentru Informaţii Sociale. Motivul invocat de autorităţi este de a verifica dacă ONG-urile îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia FR.

Amnesty Internaţional, de rând cu alte organizaţii, au condamnat, în mod repetat, noua legislaţie care impune restricţii sporite cu privire la activitatea organizaţiilor ce activează în domeniul drepturilor omului şi şi-a exprimat îngrijorarea că aceste legi ar putea fi utilizate pentru restricţionarea activităţii acestor organizaţii sau chiar pentru închiderea organizaţiilor care condamnă abuzurile şi critică acţiunile guvernului.

Amnesty International îşi exprimă îngrijorarea că scopul acestor verificări este de a stigmatiza deliberat şi discredita public ONG- urile.

Amnesty International îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare a FR. Organizaţia îşi exprimă regretul că timpul organizaţiei şi cel al inspectorilor nu este utilizat într-o manieră utilă.